SOAP API

Gebruikt u de emailmarketing software van Copernica en beschikt u reeds over een externe relatiedatabase, webshop of ander CMS- of CRM-systeem dan maken wij met een de SOAP/API  (Simple Object Access Protocol) en (Application Programming Interface) binnen de software gemakkelijk een koppeling tussen de externe applicatie en de marketing software en synchroniseren de data vanuit de marketing software met de data in deze applicatie. Zo blijven de gegevens en uw campagnes continu up-to-date. Voorwaarde is wel dat de externe applicatie ook beschikt over een API koppeling.

De API van de Copernica marketing software maakt gebruik van de SOAP-standaard. Hierdoor kan de API geïntegreerd worden in ontwikkelomgevingen als Java Netbeans en Microsoft Visual Studio en is de API vanuit elke gangbare programmeertaal en ontwikkelomgeving aan te roepen.

Vernieuwd callback-systeem

Door het synchroniseren van gegevens tussen Copernica en de externe applicatie, hoef je niet telkens handmatig nieuwe data te importeren in Copernica en vice versa. De beide systemen lopen automatisch synchroon. Met de software worden callback URL’s ingesteld. Hierdoor houdt Copernica de externe applicatie op de hoogte van wijzigingen in de database of relatieprofielen.

Voor Exact Software hebben wij een koppeling tot stand gebracht tussen de Copernica marketing software en de webformulieren van RSform! Pro binnen Joomla.
Iedere bezoeker op de website van Exact die een formulier invult voor informatie voor één van hun producten wordt automatisch opgenomen in de database van Copernica. Vervolgens worden er vanuit de software opvolg- en vervolgacties aangestuurd. Zodat geïnteresseerde bezoekers gevolgd en geadviseerd kunnen worden. Download hier de plugin

Daarnaast heeft Copernica imiddels automatische koppelingen met diverse webshops platformen zoals Magento, Drupal en Hybribs. Deze plugins zijn hier te downloaden.